Pocta letošnímu laureátu Ceny Olgy Havlové Ladislavu Dohnalovi

22.11.2014 18:30

  Dne 29.10.2014 se dožil 80-ti let pan profesor Ladislav Dohnal, nevidomý pedagog a muzikant. Při této příležitosti mu byla na jaře udělena Cena Olgy Havlové a teď na podzim s ním byl natočen Českým rozhlasem 2 krásný pořad Potmě, Poslechněte si i Vy poutavé vyprávění o životních cestách postavou drobného, duchem však velikého člověka. Jeho povídání je doplněno zpěvem plánského sboru Harmonie. 

  Kromě spousty dalších jeho aktivit nám pan Ladislav Dohnal také hrál na loňských Písničkových Froťánkách a velice významným způsobem se podílel na klavírním doprovodu zpěvu Tetiček a Strýctetu v obou Národopisných večerech, které jsme pořádali k 70. výročí úmrtí K. Weise, jak v Plané nad Lužnicí, tak i ve Weisově domě ve Veselí nad Lužnicí. A nejen, že nás - Tetičky z Froťánků - už doprovázel, ale máme s ním v brzké době naplánovaná další dvě vystoupení v prosinci a lednu pro soběslavské Baráčníky. 

  Milý Láďo, přeji Ti k Tvým osmdesátinám jen to nejlepší, hodně zdraví a krásné muziky, a hlavně - jak jsem Ti to řekla už v pořadu Potmě - koukej tady s námi ještě pořádnou chvíli být! 

                                                                Slávka Rokosová

https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3255481